top of page

Jouw Personal Trainer voor je mentale spieren!

Met mijn rugzak aan bagage, die mij inzichten en kracht hebben gegeven, coach en inspireer ik jou naar een positieve acceptatie van dat wat er mag zijn! Dit brengt jou voldoening en innerlijke rust!

Over Marianne

Als ik naar mezelf kijk, zie ik een  vrouw vol energie en positiviteit, afkomstig uit  het bruisende Meppel. Mijn leven wordt grotendeels gevuld met geluk, omringd door mijn partner en drie van mijn vier kinderen. Genieten van de weliswaar, spaarzame maar waardevolle momenten met mijn partner, koester ik mijn fantastische, volwassen zoon, mijn liefdevolle gevoelens voor mijn overleden dochter en mijn twee prachtige puberdochters.

 

Mijn vrije tijd is een mix van verschillende activiteiten die mij voldoening geven.  Soms verlang ik naar een rustige dag thuis, omgeven door kaarslicht, verdiept in een goed boek of een boeiende film. Op andere momenten trek ik mij terug in mijn eigen wereld achter de piano, waar ik mijn emoties kan uiten in muziek. En dan zijn er dagen waarop ik de behoefte voel om de wereld te verkennen, te wandelen in de mooie bossen of op de motor te stappen, verlangend naar het gevoel van vrijheid terwijl ik door adembenemende landschappen rijd. Mijn keuze hangt af van mijn gemoedstoestand op dat moment.

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door anderen. Als kind stelde ik al veel vragen,  nieuwsgierig naar de ander, waarom ze doen wat ze doen en wat ik daarvan kan leren. Ik voelde me altijd anders dan mijn leeftijdsgenoten en rond mijn dertigste werd duidelijk waarom. Ik ontdekte dat ik een HSP'er ben (Hoog Sensitief Persoon) wat veel verheldering bracht. Mijn ouders waren praktisch en nuchter, terwijl ik vooral intuïtief handelde, wat regelmatig leidde tot wederzijds onbegrip.

 

Ik groeide op in een gezin met 4 kinderen, waar hard werken de norm was. In die  tijd werd er nog niet veel gesproken over overspannenheid of burn-outs. Maar met de inzichten van vandaag is het aannemelijk dat mijn vader hiermee te maken heeft gehad. Hierdoor leerde ik als kind al vroeg om de sfeer bij binnenkomst te peilen. Deze vaardigheid neem ik mee in mijn huidige werk als coach, waar ik anderen help zichzelf beter te begrijpen.

 

In ons gezin was het motto: 'Niet klagen maar dragen en doorgaan'.

Dit leerde mij om proactief te zijn. En deze ontdekking was van onschatbare waarde, vooral tijdens uitdagende periodes in mijn leven. Zoals de burn-out periode van mijn vader, het overlijden van mijn dochter en mijn scheiding. Deze proactieve houding bracht en brengt mij dat ik vooruit denk, actief stappen onderneem om problemen bij de wortel aan te pakken en ik bereid mij voor op mogelijke obstakels. Zeker in moeilijke periodes heeft deze aanpak mij geholpen om de controle te behouden, stress te verminderen en effectiever te reageren op de situatie. 

In mijn werk als coach ontmoet ik vaak vrouwen die zichzelf voorbijrennen. Ze zijn voortdurend druk, zowel thuis als op het werk, met overvolle agenda's en weinig ruimte voor rust. Het is herkenbaar, want ik heb zelf in die mallemolen gezeten. Ik zorgde voor anderen omdat ik hoopte op erkenning en waardering. Voor wie of wat ren jij jezelf de benen onder je lijf vandaan?

Kennis en ervaring

NOBCO-gecertificeerde coach

Mijn reis als coach begon met een NOBCO-gecertificeerde jaaropleiding tot Professioneel Coach, waarbij ik werd uitgerust met de nodige vaardigheden en kennis om anderen effectief te begeleiden bij het bereiken van hun doelen en het overwinnen van obstakels.

NLP Practioner

Intervisie & supervisie

Een essentieel onderdeel van mijn professionele ontwikkeling als coach is het bijwonen van intervisies en supervisies. Dit stelt me in staat om mijn eigen coaching praktijk kritisch te evalueren, feedback te ontvangen van collega's en mijn vaardigheden voortdurend te verbeteren.

Door het volgen van de NLP-opleiding heb ik verschillende methoden geleerd om gedragsverandering te ondersteunen bij mijn klanten. De principes van Neuro-Linguïstisch Programmeren heeft mijn vermogen om de mindset van mijn klanten te begrijpen en beïnvloeden versterkt.

Verdiepingsopleiding
Familie opstellingen

Deze opleiding richt zich op het verkennen van de onderliggende dynamieken binnen familiesystemen. Deze expertise stelt me in staat om te helpen bij het identificeren en oplossen van diepgewortelde patronen en conflicten die van invloed kunnen zijn op het persoonlijke en professionele leven.

DISC & Drijfveren gecertificeerd

DISC- en drijfveren geeft inzicht in de verschillende persoonlijkheidsstijlen. Met deze tool kan ik uitgebreide rapporten genereren, om klanten inzicht te geven in hun communicatiestijl en waarom sommige interacties moeizaam of juist soepel verlopen. 

4 daags seminar Tony Robbins

Dit intensieve NLP traject, van Tony Robbins, een autoriteit op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en empower-ment, heeft mijn toolkit verrijkt met waardevolle inzichten en technieken om klanten te ondersteunen bij het realiseren van blijvende verandering en groei.

Marianne_4_edited.jpg

~ Zoek jezelf niet in de ogen van een ander, maar kijk in je binnenste en bewonder wat je vindt! ~

Mijn Blogs

Vrijblijvend gesprek

Wil je een keer vrijblijvend een gesprek om wat meer inzicht in jezelf te krijgen?

Ongetiteld(1)_edited.jpg
Ongetiteld(1)_edited.jpg
bottom of page