top of page

Wandelcoaching

20230926_094018[1]_edited.jpg
20230930_122850[1]_edited.jpg

Bij wandelcoaching laten we de beweging en de natuur ons helpen om meer rust en ruimte in het hoofd te creëren. Het elkaar aankijken in een coachruimte maakt het voor sommigen lastiger om tot de kern te komen. Hoe mooi dat de natuur ons daarbij kan helpen!

Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching zet ons letterlijk en figuurlijk in beweging! Daarbij komt dat de natuur helpt bij het verlagen van stress en bijdraagt aan een gevoel van ontspanning.  De natuur helpt bij het verdiepen van het coachgesprek. Ik zet de natuur in als extra hulpbron bij verschillende coachthema’s om jou te helpen om vrij te praten en te denken, afstand te nemen van situaties en nieuwe inzichten op te doen. Ik betrek de natuur intensief bij de inzet van diverse coachmethodieken, zoals NLP, Systemisch werken en Mindfulness.

Hoe werkt wandelingcoaching

Locatie

Zuid-West Drenthe is een prachtige uitvalsbasis voor diverse prachtige wandelgebieden. In Havelte, Echten, Dwingeloo, Staphorst, Balkbrug of Oranjewoud (Fr) zijn prachtige vertrekpunten voor wandelcoaching. Samen kijken we naar een plek die voor beiden makkelijk bereisbaar is. Zet jij jezelf in beweging?

Voorbereiding

Ik houd wel van een uitdaging en vind het waardevol om te zien welke keuzes jij maakt als het regent, onweert of de zon fel schijnt. Hoe is jouw voorbereiding, welke kleding trek jij aan? Neem je water mee? Of vraag je mij bij slecht weer te verzetten? En op welke momenten in leven zet je dezelfde patronen in? Kun jij ze herkennen?

Onthaasten

De natuur helpt ons om te vertragen. De stilte en de rust helpen om te vertragen en te onthaasten. Even een moment niet snel, snel. Maar gewoon stap voor stap. Sommige stukken zullen we lopen zonder iets te zeggen, gewoon even zijn. Even voelen hoe jij je verplaatst, hoe je gedachten langs komen, maar ook weer gaan. Geen haast!

Zintuigen

Tijdens het wandelen daag ik je uit om met oprechte aandacht te luisteren. Wat hoor je dichtbij? Wat hoor je in de verte? Het helpt je in het NU! Het helpt je stilstaan. Met zo'n simpele oefening.

En wat zie je om je heen? Ben je gefocust op je gedachten, of zie je die haas iets verderop, of de ree die op afstand naar ons kijkt?

Keuzes

Ik loop nooit exact hetzelfde pad. Kortom welke afslag nemen wij op de splitsing? Aan jou de keuze. Vind jij het moeilijk om te kiezen? Herken je dat op andere momenten in je leven?

Kun jij het loslaten dat we geen idee hebben welke kant we op lopen? Dat we kunnen verdwalen, dat we niet met anderhalf uur bij de auto staan? Wat kun je hiervan leren? 

Visualiseren

Weet jij hoe Mickey Mouse eruit ziet? (Zag je nu een plaatje voor je?) Dat is visualiseren! Iedereen kan het, alleen het werkt bij iedereen anders. En dat is oke!

Bij de opdrachten die ik meegeef na de coaching zet ik visualisatie in. Wat neem je mee uit onze wandeling wat symbool staat voor het doel waar jij aan wilt werken? Kun je dit tastbaar maken in bijv. een moodboard?

Relaties

De natuur kan jou ook helpen bij relationele vraagstukken. Samen kunnen we de natuur inzetten om een familie opstelling te doen. Wat is jouw manier van communiceren? Waar komt het vandaan? Bij wie komt het vandaan? De natuur schept rust en overzicht en helpt bij het zichtbaar maken van oude en niet langer helpende patronen. De natuur creert inzicht!

Dromen

Wat is er mooier dan even stilstaan. Gewoon midden in het bos. Ga zitten op een boomstronk. Kijk om je heen wat je ziet, wat je hoort, wat je voelt. Kijk naar de planten, de dieren en hoe zij hun weg vinden en er iets van maken. Dat kun jij ook! Alles is mogelijk, als je soms de tijd neemt om te genieten, om te leven en je dromen waar te maken!

20230930_134241[1].jpg

Voordelen van Wandelcoaching

​​Wandelcoaching, een vernieuwende benadering waarbij de natuur als co-coach fungeert, heeft talloze voordelen die een diepgaande impact kunnen hebben op persoonlijke groei en welzijn. Hier zijn enkele redenen waarom wandelcoaching de moeite waard is

  • Je ervaart de effecten van coaching in de natuur;

  • Je ervaart de verbinding tussen jouw vraagstuk en de natuur;

  • Je krijgt een andere kijk op jouw vraagstukken;

  • Je ziet de symboliek van de natuur effectief terug in voor jou betekenisvolle inzichten;

  • Je ervaart een nieuwe wijze van coaching vanuit de natuur, het wandelen en het toepassen van fysieke oefeningen;

  • Je ervaart direct meer rust, vertraging en het stress verlagende effect van de natuur!

Bakje koffie doen?

Laten we even bellen!

Ik begrijp als geen ander dat de klok en jouw agenda de dag bepaald. Laten we bellen, zodat jij zeker weet dat ik jouw kostbare tijd niet verdoe.  

Op deze ongedwongen manier kun jij mijn stem horen. Je kunt voelen of jij een 'klik' ervaart en vragen stellen om een beeld te krijgen.

Tijdens een gratis koffiemoment, kan jij vervolgens ondervinden wat ik voor jou kan betekenen met mijn eigen wijze en unieke aanpak.

bottom of page