top of page

Jij kiest zelf voor een (te) druk leven!
Herken je dat? Na je opleiding stapte je in de intercity van het leven. Werken, samenwonen, sociaal netwerk onderhouden. Vervolgens kwam je in de fase van trouwen en kinderen krijgen. Bij elke fase kwamen nieuwe uitdagingen en (nog) meer ballen om hoog te houden. Wat maak(te) je je druk!


Die eerste jaren raast de intercity op volle kracht voorbij. Weken vliegen voorbij. Er is geen tijd om stil te staan. Het is DRUK! Alles vraagt aandacht, kost tijd en ermee omgaan lukt alleen door te structureren en controleren. Er is geen ruimte over voor wat jij wilt en nodig hebt. Geen ME TIME!


Ook ik denderde lange tijd door. Op de vraag hoe gaat het met je, antwoordde ik steevast ‘Goed’. En die keer dat ik aangaf ‘Mwoah kan beter’, dan hoorde de ander het niet. Maar het gebeurde ook dat ik bij thuiskomst niet (meer) wist wat die ander had verteld. Uit fatsoen stellen we vragen, zoals hoe is het nu bij jullie. Maar we luisteren niet met oprechte aandacht.


Dan breekt de fase aan van oudere kinderen en je bent gesetteld. Je komt in rustiger vaarwater. Er ontstaat tijd om over te stappen, in de stoptrein (ook wel sprinter genaamd). In de rust komt zij binnen, dat stemmetje met al die vragen. Wat vind ik leuk om te doen? Waarom doe ik dit werk? Waar gaat mijn hart sneller van slaan? Wie ben ik?


Het mooie is, je hebt een keuze. Jij hebt de keuze om druk door het leven te gaan, overal naar toe te vliegen, iedereen te helpen. In je agenda houd je alles bij, zodat je het gevoel hebt controle te behouden. Als dat is wat jij wilt, helemaal goed! Het is jouw keuze om druk, in de intercity, door het leven te razen.


En wat zou er gebeuren als jij kiest om de stoptrein te nemen? Minder snelheid en meer tijd. Tijd en oprechte aandacht voor jezelf en voor je omgeving. Want wie bepaald dat alles perfect moet? Wie bepaald dat er geen tijd is?


Jij verdient het om te genieten van het uitzicht in de stoptrein. Iets langzamer, maar je hebt nog steeds de mogelijkheid om te komen waar jij voor kiest. Er ontstaat tijd om te kijken naar al het moois om je heen, te horen wat naar de achtergrond was geraakt. Het geluid van de vogels in de vroege morgen, de lach van een kind.


Druk zijn is een keuze! Welke trein kies jij?


Ben je nieuwsgierig geworden en kies jij om over te stappen? Ik help vrouwen naar meer zelfvertrouwen en om eigen keuzes te maken waardoor er tijd over blijft voor jou. Me time! Wil je weten hoe ik je hierbij kan helpen? Laten we geheel vrijblijvend een kop koffie (of thee) drinken.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page