top of page
Kopie van Familie opstelling.jpg

Familie opstelling

Binnen je gezin leer je je waarden en normen. Veel mensen spelen een belangrijke rol, zoals je ouders of opvoeders, broers en zussen, opa’s en oma’s. Zij bepalen deels de patronen welke jij je eigen hebt gemaakt bij het handelen in situaties.  

Familieopstellingen helpen jou om inzicht te krijgen in deze (onbewuste) patronen en balans te brengen in het familie systeem.

Een Familie opstelling, wat is dat?

Een familieopstelling helpt om inzicht te krijgen in het waarom. Waarom doe jij de dingen zoals jij ze doet. Bijvoorbeeld problemen binnen relaties, of de manier waarop jij handelt bij tegenslagen. De oorzaak hiervan kan in jouw ‘systeem’ van herkomst liggen. Een familieopstelling is een waardevolle en effectieve manier om het onderbewuste inzichtelijk te maken en aan de slag te gaan met jouw (psychische) klachten.

In een opstelling vind je antwoorden op de vraag wat jou in het dagelijks leven (on)bewust beïnvloedt en waardoor je niet lekker in jouw vel zit of jouw doelen niet haalt. Tijdens een familieopstelling kijk je naar personen en gebeurtenissen binnen jouw familiesysteem die met elkaar verbonden zijn en van invloed kunnen zijn op het verleden, op het heden en de toekomst.

Aankomend Event:

Een dagdeel in maart: 

Klik hier om in de datumprikker aan te geven welke dagen jij beschikbaar bent. 1ste week maart wordt de definitieve datum vastgelegd.

Locatie: Meppel

Kosten:

Vraagsteller: € 145,-

Representant: € 45,-

(prijzen zijn incl. BTW, koffie/thee en lekkere versnaperingen)

Overige data voor 2024 !

Schrijf je nu vast in voor een van de volgende dagen:

- zaterdag 11 mei

- zaterdag 14 september

- vrijdag 29 november

Familieopstelling.jpg

Ik schrijf mij in, of wil graag meer informatie over de familie opstelling dagen!

Ik meld mij aan als:

Bedankt voor het inschrijven voor deze mooie opstellingen dag. Ik kijk er naar uit om jou te zien!

Familie opstellingen helpen bij:

Begeleiding Marianne Boerman

Ik ben jouw begeleider tijdens deze waardevolle dag. Ik ben een Nobco gecertificeerd coach die jullie begeleid tijdens het proces en helpt om afstand te nemen van oude patronen. Samen gaan we op onderzoek wat zich aandient in het 'wetende veld'. Door te observeren, te voelen en betrokken te zijn bij het gehele proces help ik jou bij inzichten op vragen die al langere tijd onbeantwoord zijn!

Hoe werkt een familie opstelling?

Tijdens een familie opstelling gaan we als groep aan de slag met de levensverhalen en vragen van de deelnemers. De deelnemers zijn (vaak) geen echte familie van elkaar.

Als jij jouw vraag inlegt dan kies jij uit de groep deelnemers intuïtief de plaatsvervangers voor jouwzelf, familieleden en/of andere personen waarmee jij verbonden bent of de vraag mee samenhangt. Deze mensen noemen we representanten.

Als je de representanten hebt gekozen, stel je ze op in de ruimte zoals jij denkt hoe ze moeten staan ten opzichte van elkaar. Op het moment dat ze staan opgesteld, ervaren zij gedachten en emoties van de mensen die zij vertegenwoordigen. De begeleider vraagt de represtanten wat zij zoals ervaren, voelen of zouden willen doen.

Gevoelens, eventuele problemen en spanningen kunnen zichtbaar worden. Dit kan een intense ervaring zijn, waarbij onuitgesproken verwachtingen en weggestopte pijn naar boven kan komen. Dit is niet alleen intens voor jezelf en inzicht gevend voor jezelf, maar ook voor de representanten. Ook hun levert het waardevolle inzichten op over hun eigen vragen, thema’s en onbewuste verbindingen.

Tijdens de familiestelling kan jouw onderbewuste zich laten zien en het systeem kan op die manier opnieuw geordend worden.

In een opstelling zie je hoe iedereen waarmee je in contact staat een rol heeft en wat diegene voor jou betekent. Dit helpt jou om jezelf en jouw omgeving beter te begrijpen.

bottom of page