top of page
Kopie van Familie opstelling.jpg

Familie opstelling

Binnen je gezin leer je je waarden en normen. Veel mensen spelen een belangrijke rol, zoals je ouders of opvoeders, broers en zussen, opa’s en oma’s. Zij bepalen deels de patronen welke jij je eigen hebt gemaakt bij het handelen in situaties.  

Familieopstellingen helpen jou om inzicht te krijgen in deze (onbewuste) patronen en balans te brengen in het familie systeem.

Aankomend Event:
Familie opstelling dag

Zaterdag 16 september 2023

Van 9.30 tot 16:00 uur (inloop vanaf 9.00 uur)

Zomerdijk 9E te Meppel

Kosten:

Opsteller: € 135,-

Representant: € 35,-

(prijzen zijn incl. BTW, koffie/thee en lekkere versnaperingen)

Volgende opstellingen dagen:

- Vrijdag 27 oktober

- Woensdag 13 december

Familieopstelling.jpg

Ik meld mij aan voor een van de familie opstelling dagen!

Ik meld mij voor de volgende datum:
Ik meld mij aan als:

Bedankt voor het inschrijven voor deze mooie opstellingen dag. Wij kijken er naar uit om jou te zien!

Wat is een familie opstelling?

Een familieopstelling helpt om inzicht te krijgen in het waarom. Waarom doe jij de dingen zoals jij ze doet. Bijvoorbeeld problemen binnen relaties, of de manier waarop jij handelt bij tegenslagen. De oorzaak hiervan kan in jouw ‘systeem’ van herkomst liggen. Een familieopstelling is een waardevolle en effectieve manier om het onderbewuste inzichtelijk te maken en aan de slag te gaan met jouw (psychische) klachten.

In een opstelling vind je antwoorden op de vraag wat jou in het dagelijks leven (on)bewust beïnvloedt en waardoor je niet lekker in jouw vel zit of jouw doelen niet haalt. Tijdens een familieopstelling kijk je naar personen en gebeurtenissen binnen jouw familiesysteem die met elkaar verbonden zijn en van invloed kunnen zijn op het verleden, op het heden en de toekomst.

Familie opstellingen helpen bij:

DSCF5160.JPG

Begeleiding door Chantal Westhuis & Marianne Boerman

Wij zijn jullie coach, trainer en begeleider tijdens deze ontzettende waardevolle dag. Wij zijn Nobco gecertificeerde coaches die jullie begeleiden tijdens het proces, inzichten verschaffen en helpen om afstand te nemen van oude patronen. 

Hoe werkt een familie opstelling?

Tijdens een familie opstelling gaan we als groep aan de slag met de levensverhalen en vragen van de deelnemers. De deelnemers zijn (vaak) geen echte familie van elkaar.

Als jij jouw vraag inlegt dan kies jij uit de groep deelnemers intuïtief de plaatsvervangers voor jouwzelf, familieleden en/of andere personen waarmee jij verbonden bent of de vraag mee samenhangt. Deze mensen noemen we representanten.

Als je de representanten hebt gekozen, stel je ze op in de ruimte zoals jij denkt hoe ze moeten staan ten opzichte van elkaar. Op het moment dat ze staan opgesteld, ervaren zij gedachten en emoties van de mensen die zij vertegenwoordigen. De begeleider vraagt de represtanten wat zij zoals ervaren, voelen of zouden willen doen.

Gevoelens, eventuele problemen en spanningen kunnen zichtbaar worden. Dit kan een intense ervaring zijn, waarbij onuitgesproken verwachtingen en weggestopte pijn naar boven kan komen. Dit is niet alleen intens voor jezelf en inzicht gevend voor jezelf, maar ook voor de representanten. Ook hun levert het waardevolle inzichten op over hun eigen vragen, thema’s en onbewuste verbindingen.

Tijdens de familiestelling kan jouw onderbewuste zich laten zien en het systeem kan op die manier opnieuw geordend worden.

In een opstelling zie je hoe iedereen waarmee je in contact staat een rol heeft en wat diegene voor jou betekent. Dit helpt jou om jezelf en jouw omgeving beter te begrijpen.

bottom of page