top of page

Het is de hoogste tijd …….. TIJD VOOR JOU!

Al eerder heb je het gedacht. Maar opeens komt hij echt binnen, lijkt het alsof iemand je heeft wakker geschud. Besef jij je dat dit niet langer zo kan. Al die jaren rende je van hot naar her, zorgde je voor alles en iedereen, niets was te gek. Je agenda staat boordevol met afspraken, voor de kinderen, je werk, je gezinsleven, maar waar is dat gaatje in de agenda voor jouw tijd? Want blijft er wel tijd over voor JOU?


Op een gemiddelde dag ren je vanaf de ontbijttafel richting auto, zet de kinderen af bij school om je te bedenken dat jouw lunchtrommel nog op het aanrecht staat. Helaas. Op het werk help je je collega bij vragen, al is daardoor je ‘To Do’ lijstje vandaag te lang. Als je partner belt dat er file staat, pik jij de kinderen op, zorgt voor een gezonde maaltijd en dat de oudste op tijd bij sport is. Als de kinderen op bed liggen, plof je tegen je partner aan op de bank. Even quality time. Maar je partner moet weg. Jij vouwt de was op, terwijl je je moeder aan de lijn hebt met een verhaal over de zoon van de buurman die….. En maak je het aanrecht aan kant. Om uiteindelijk opnieuw te laat je bed in te stappen.


Naast het ouderschap ben je ook partner, collega, familielid, teamgenoot, buur en vriend(in).Voor je kinderen haal je echt alles uit de kast. Maar bij bovenstaande rollen, willen we het ook allemaal geweldig doen. Maar hoe dan? Er zit maar 24 uur in een dag, maar 7 dagen in een week. Maar jij? Jij haalt echt alles uit elke minuut van de dag. Je geeft je volledig. Je rent van hot naar her en weet alle ballen in de lucht te houden. Althans zo ziet het er aan de buitenkant uit. Want het frustreert je mateloos als er iets niet goed gelukt is. Dat je vergeten bent om de gymkleren van je kinderen mee te geven. Dat je partner een koude maaltijd had toen hij thuis kwam. Dat de hond het moest doen met een rondje in de tuin. Al die anderen die zien het niet. Maar jij weet het. Jij weet dat je het niet gered hebt, zoals je graag zou willen. Dat alles perfect volgens planning was verlopen.


Op je werk lukt het ook aardig om alle ballen hoog te houden, maar word je ‘to do lijstje’ elke dag alleen maar langer in plaats van korter. Je vraagt je met enige regelmaat af of dit wel de plek is waar je oud en grijs wilt worden. Heb je nog wel genoeg uitdaging? Of ben je allang blij dat je op je werk niet na hoeft te denken, omdat alles op de automatische piloot kan? Maar geen tijd. Geen tijd om hier rustig over na te denken. En weer doorrrrr……


Heb jij ook al langer het gevoel dat je op een kruising staat? Dat je eigenlijk andere keuzes wilt maken. Dat je steeds vaker een stemmetje hoort die zegt, dit kan zo niet langer. Maar er is simpelweg geen ruimte en tijd in je hoofd om hier aandacht aan te besteden. Wil jij meer rust en balans in je leven? Wil jij de tijd hebben om te genieten van alle leuke dingen om je heen? Wil je energie krijgen van je kinderen, je werk en ga zo maar door? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan gaan we samen aan de slag. Jij verdient tijd en aandacht voor jezelf!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page