top of page

Thuiswerken met kinderen... een uitdaging of zie jij kansen?

Bijgewerkt op: 22 jun. 2022

Na de persconferentie van onze minister-president begin maart kreeg ik er drie nieuwe ‘medewerkers’ bij. Die net als mij thuis moesten gaan werken. Nu is uitbreiding van je bedrijf in principe een vooruitgang. Maar met dit bijzonder, intelligente drietal weet ik het zo net nog niet. Gelukkig heb ik een proefperiode van een maand met ze afgesproken, welke nu verlengd is naar twee maanden. Daarna moet ik maar eens verder kijken wat ik met deze drie aan wil.


Ze werken echt ontzettend hard. Ze zijn gemotiveerd, gaan driftig aan de slag en nemen me zelfs diverse huishoudelijke klusjes uit handen. Ideaal. Echter de onderlinge verhoudingen tussen deze drie lijken op die van broers-zussen. Misschien herken je het. Zo’n haat-liefde verhouding. Het ene moment vliegt er een potlood door de woonkamer, het andere moment zitten ze gebroederlijk elkaars spelling na te kijken.


Hoe blij ik ook word van dit drietal, persoonlijk hoop ik dat ik na deze proefperiode van twee maanden, ze terug kan plaatsen bij hun vorige werkgever. Ik beloof plechtig dat ik hen voor- en na werktijd met alle liefde zal omringen. Doordat ik onder hun werktijd mijn werkzaamheden dan kan uitvoeren denk ik dat ik een betere werkgever, euhhhh moeder kan zijn.


Ik weet niet of het voor jou ook geldt, maar ik denk dat menig ouder op dit moment het als behoorlijk zwaar ervaart. Thuiswerken vraagt al de nodige discipline van een mens, want immers er zijn zoveel meer afleidingen. Even in de tuin, even een bakje koffie met je partner, even een huishoudelijk klusje. Maar nu komt er ook nog de verantwoordelijkheid voor de opvang en/of het schoolwerk van je kinderen bij.


Ondanks dat er meer tijd en ruimte zou moeten zijn ontstaan door alle dingen die wegvallen ervaren de meeste mensen dit niet zo. Ook ik zelf merk dat de tijd waar we nu in leven, me energie kost. Ik ben vermoeider, er komt vele malen minder werk uit mijn handen dan ik zou willen en mijn lontje is soms echt te kort.


Daarom heb ik besloten te gaan herkaderen. Het oude schilderij is prachtig. Maar door de lijst die erom heen zat, zag ik het moois er niet meer in. Ik heb zowel mezelf maar ook anderen in de afgelopen weken geholpen om los te laten, perfectionisme overboord te gooien, verwachtingen bij te stellen en te genieten van de kleine dingen die zo ontzettend waardevol zijn. Jij bepaalt hoe dat nieuwe schilderij eruit ziet. Jij en niemand anders!


Hoe zorg jij ervoor, dat je in deze tijd, in dit bijzondere 2020, niet gillend gek wordt? Hoe houd jij het overzicht, ervaar je balans en creëer je rust? Zodat je voldoende energie overhoudt om een wandeling te maken, of te genieten van een glas wijn in de tuin.


Ik deel graag mijn stappenplan met jou in de online training: 'Lekker in je Vel'. Klik hier voor meer informatie. In deze training geef ik jou informatie, tips en adviezen die jou gaan helpen om lekker in je vel te zitten. Daarnaast ontvang je een werkboek met 'huiswerk opdrachten' om het geleerde in de praktijk te brengen. Je leert:

  • Bewuste keuzes te maken voor jezelf;

  • Jouw grenzen aan te geven;

  • Om gelukkig te zijn met jezelf;

  • Hoe je eerst moet erkennen en dan kunt beïnvloeden;

  • Om te gaan met conflicten;

  • Welke rol jouw overtuigingen hebben;

  • Welke rol jouw verwachtingen hebben;

  • Jouw kwaliteiten en uitdagingen te herkennen;

  • Jouw valkuilen en allergieën te herkennen.

Durf jij de uitdaging aan?!

Geconcentreerd thuiswerken met kinderen
Thuiswerken anno 2020

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page