top of page

Als jij doet wat je altijd deed, krijg jij wat je altijd kreeg!

Zo opeens komt ze binnen. Zonder aankondiging, zonder aan te kloppen. Daar staat ze en ze kijkt me recht in de ogen. Ik zie frustratie en ergernis. Ik zie verdriet en onmacht. Ze komt onrustig en gehaast op mij over. Ik wil een arm om haar heen slaan, maar mijn benen weigeren. Ik sta aan de grond genageld. Wanneer ik toenadering zoek, duwt zij mij weg. Zij bouwt een muur op en hoe hoger hij wordt hoe minder ik van haar zie. Dan opeens hangt daar een spiegel aan de muur. Ik kijk erin en zie ....... dezelfde vrouw die ik zojuist achter de muur zag verdwijnen. Ik ben het zelf. Verward en met een hoofd vol vragen word ik wakker!


Mijn jongste dochter gaat vanaf komend schooljaar naar het voortgezet onderwijs en mijn oudste gaat na de zomer op kamers naar Groningen. Weer een aantal mijlpalen. Ze worden steeds groter en nog slimmer. Zowel lichamelijk als mentaal zitten ze nog volop in ontwikkeling. Lichamelijk vooral de jongste. Maar ook de oudste zal mentaal enorm gaan ontwikkelen en groeien, de komende jaren. Veel volwassenen denken dat met het stoppen van groeien in de lengte, je mentale- en je sociaal-emotionele ontwikkeling ook stoppen. Ik geloof echter stellig dat we tot het moment dat we afscheid nemen van deze wereld, groeien en ontwikkelen. Het stopt nooit!


Wanneer ik kijk naar de vrouw in mijn droom dan weet ik dat dat ook een kant van mij is. Met alle onrust, onzekerheid, onmacht en frustratie. Die vrouw, die geen hulp wil van anderen, want zij kan het allemaal alleen. De vrouw die voor iedereen klaar staat en daarbij haar zelf uit het oog verliest. Die vrouw, die alle ballen hoog houdt en alles tot in de puntjes goed geregeld heeft. In de jaren heb ik al mooie stappen gemaakt, door bewust met mijn persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan. Ondanks dat moet ik ervoor waken om niet in mijn eigen valkuil terecht te komen. Want het is zo makkelijk. Het voelt zo vertrouwd.


If you always do what you always did, you will always get what you always got. – Albert Einstein –

Wie kent hem niet deze bekende uitspraak van Albert Einstein?! Wanneer jij niet van plan bent om iets te veranderen in hoe jij doet, hoe kun jij dan verwachten dat er iets gaat veranderen. Jouw gedrag is de sleutel voor jouw succes. Jij bepaalt het helemaal zelf. Wanneer jij gelukkig bent met jezelf wie ben ik dan om te zeggen dat je moet veranderen. Het enige wat ik vraag is om eerlijk te zijn tegen jezelf. Want de opmerking 'ik kan niet veranderen, dit is wie ik ben', of 'iedereen in deze fase met gezin en werk ervaart ditzelfde, dus ik moet het ook gewoon kunnen', zijn excuses. Excuses vanuit angst, omdat we niet weten wat er komen gaat. Er zijn veel mensen die aan de buitenkant uitstralen dat het allemaal rozengeur aan maneschijn is in hun leven, maar ondertussen. Niemand hangt graag de vuile was buiten.


Mag ik jou uitdagen?! Kijk eens in de spiegel. Wat zie jij? Ben jij tevreden met de persoon die jou aankijkt? Geweldig! Geef jij jezelf dan een compliment, die heb je verdient. Zie je iets wat je graag anders zou willen? Geef jezelf dan ook een compliment. Het is niet erg dat het niet allemaal perfect gaat. Of dat het soms niet willen lukken en dat je onderuitgaat. Leren lopen deed je ook met vallen en opstaan. Het belangrijkste is dat jij vooral gelukkig bent met jezelf.


Maak keuzes vanuit willen in plaats van moeten. Soms zijn er dingen waar je niet onderuit kunt en iets echt moet. Maar de meeste momenten op een dag kun jij bewust besluiten wat voor jou de juiste keuze is. En ja dat betekent misschien dat je soms anderen moet teleurstellen. Maar geloof mij, het is niet egoïstisch om keuzes te maken op basis van wat jij echt wilt. Zorgzaam zijn en voor anderen klaar staan zijn enorm mooie eigenschappen, maar alleen zolang jij jezelf niet vergeet.


Wanneer jij wilt krijgen wat jij verdient, in plaats van te krijgen wat jij altijd kreeg, zet dan die eerste stap. Laat mij je helpen om te zien wat anderen zien wanneer ze naar jou kijken. Jij verdient het om te mogen groeien en ontwikkelen tot de beste versie van jezelf!
3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page