top of page

1001, of eigenlijk 7 redenen om geen contact op te nemen

01

"Ik heb al zo weinig tijd voor mezelf, en nu moet ik ook nog tijd vrijmaken voor een coachingsessie."

"Investeer deze tijd in jezelf, dit is van belang voor je welzijn. Door nu tijd vrij te maken voor coaching, kun je op de lange termijn beter omgaan met je verplichtingen en meer balans vinden."

02

Geloof mij als ik je vertel dat ik alle redenen om geen contact op te nemen al ken. Vooral omdat ik ze ook tegen mezelf zou kunnen zeggen. Ik heb alleen wel geleerd dat al die redenen altijd ten koste gaan van mijzelf en ten gunste zijn aan anderen. En daar wilde ik nou juist mee stoppen! En jij?

"Coaching is duur. Ik voel mij schuldig als ik geld uitgeef aan mezelf in plaats van aan anderen/gezin."

"Zie het als een investering in jezelf en jouw mentale gezondheid. Door voor jezelf te zorgen, kun je juist beter voor anderen zorgen. Een gezonde jij draagt bij aan een gelukkigere omgeving."

03

"Ik moet gewoon sterker zijn, zo moeilijk kan het niet zijn om het zelf op te lossen."

"Sterkte tonen betekent ook om hulp durven vragen. Ik kan je tools en begeleiding bieden die je nodig hebt om je sterker en zelfverzekerder te voelen."

04

"Ik ben bang om geconfronteerd te worden met mijn eigen emoties. Ik heb geen idee wat er allemaal boven komt."

Emoties zijn een natuurlijk onderdeel van het mens zijn. Ze proberen weg te blijven stoppen is als een bal onder water duwen, zodra je armen verzuren komt de bal met een explosieve kracht omhoog. Ik kan je helpen om op een gezonde manier je emoties te begrijpen en ermee om te gaan, waardoor je veerkracht toeneemt."

05

"Ik ben bang voor de veranderingen die coaching zou kunnen teweegbrengen"

"Verandering kan eng lijken, maar coaching is bedoeld om je te ondersteunen en begeleiden bij veranderingen die positief zijn voor jou. Het tempo van de verandering wordt aangepast aan jouw behoeften en comfortniveau"

06

"Straks heb ik een hoop geld uitgegeven maar is de coaching niet effectief geweest."

"Ik kan niet in je portemonnee kijken dus over de kosten kan ik niet veel zeggen. Wat ik wel weet is dat ik uit ervaring kan zeggen dat er nog nooit iemand is geweest die aan het eind zei, dit was het niet waard. Een veel gehoorde opmerking is: "Had ik mijzelf dit maar eerder gegund."

07

"Er zijn zoveel coaches. Hoe weet ik welke coach geschikt is voor mij?

"Geloof mij, ik begrijp je helemaal. Ik ben geregistreerd NOBCO coach (dit is de beroepsvereniging voor coaches, waar alleen coaches aan kunnen sluiten die een geaccrediteerde opleiding hebben afgerond). Kijk op verschillende websites en voel wat de teksten met je doen. En maak een afspraak voor een klik gesprek. Op dat moment weet jij of ik wel of niet de coach voor jou ben!"

Heb je antwoord gevonden op de meeste vragen en kun je er nog meer bedenken? Bel mij via de link: 'Oké, ik ben overtuigd'. Dan kunnen we samen in een gratis klik gesprek onderzoeken wat ik allemaal nog vergeten ben aan bezwaren. Ik hoor ze graag van je!

bottom of page