top of page

Familie & organisatie dynamieken

Een opstelling biedt een fris perspectief, wat leidt tot diepgaande bewustzijnsveranderingen, resulterend in verbeterde rust en harmonie in zowel professionele als persoonlijke relaties. 

Achtergrond familie opstellingen (1).jpg

Leer hoe de verbinding en relatie met anderen bepalend is voor de gedragspatronen die jij hebt ontwikkelt!

Het onzichtbare zichtbaar maken

Met opstellingen wordt bewustzijn op systemisch niveau gecreëerd.

Opstellingenwerk onthult verborgen dynamieken in diverse systemen, zoals families, teams en gemeenschappen. Het draait om het begrijpen van onderlinge relaties en patronen, gebaseerd op de overtuiging dat alles met elkaar verbonden is en dat deze structuren ons welzijn en levenservaring sterk beïnvloeden.

​Met opstellingen, zoals familieopstellingen, organisatieopstellingen of systemische coaching, brengen we verborgen dynamieken aan het licht. Het systeem wordt ruimtelijk gerepresenteerd door personen of objecten, waardoor de onderliggende structuren en verstrikkingen duidelijk worden.​

Opstellingenwerk is krachtig omdat het ons direct de onderliggende patronen en blokkades laat ervaren en doorvoelen. Deelname onthult onbewuste loyaliteiten, verstrikkingen en onverwerkte emoties, wat ruimte biedt voor heling, bewustwording en transformatie.​

Door systemisch bewustzijn te creëren, krijgen we inzicht in onze positie binnen het systeem en onze relaties. We leren oude patronen loslaten, grenzen stellen en onze kracht en authenticiteit omarmen. Opstellingenwerk bevordert diepgaande persoonlijke en professionele groei.

Verken de thema's van opstellingen

Familie- en organisatie opstellingen zijn manieren om te kijken naar hoe groepen werken, zoals families of bedrijven. Ze onthullen wat er echt gaande is onder de oppervlakte, zoals verborgen patronen en dynamieken. Hoewel ze elk hun eigen focus hebben, hebben ze ook veel overeenkomsten. Ze draaien om vergelijkbare en gemeenschappelijke thema's:

  1. Rol en Hiërarchie:  Zowel in families als organisaties hebben mensen vaste posities en taken die invloed hebben op hoe ze met elkaar omgaan en samenwerken.

  2. Bindingen en verbindingen: We hebben allemaal complexe relaties en connecties met anderen, soms positief, soms ingewikkelder met conflicten.

  3. Inclusie en Uitsluiting: Soms voelen mensen zich buitengesloten, wat problemen kan veroorzaken en de sfeer en prestaties beïnvloedt. 

  4. Overdracht van Patronen: Systemen kunnen gedrags- en emotionele patronen generatie op generatie doorgeven. 

  5. Trauma en Blokkades: Mensen en teams kunnen traumatische ervaringen hebben, wat hun functioneren beïnvloedt en soms onbewust de familie- of bedrijfsdynamiek beïnvloedt.

  6. Balans tussen Geven en Nemen: In zowel families als organisaties is een evenwicht tussen geven en nemen essentieel; onbalans leidt tot spanningen en conflicten.

  7. Systemische Oplossingen: Opstellingen helpen bij het herstellen van balans in systemen, waarbij relaties opnieuw worden geregeld en onderliggende problemen worden opgelost.

  8. Identiteit en Zelfbeeld: Het komt vaak voor dat veranderingen in rollen en posities in zowel familie- als organisatiesystemen persoonlijk en systeem breed ongemak veroorzaken.

Het doel van zowel familie- als organisatie opstellingen is om deze thema's te verkennen, verborgen dynamieken aan het licht te brengen en te werken aan het herstellen van evenwicht en gezondheid binnen het systeem.

Als je duidelijkheid wilt in je relaties, familiedynamiek, persoonlijke groei of op het werk, kunnen opstellingen je helpen inzicht te krijgen in jouw situatie. Opstellingen worden afgeleid van de volgende onderwerpen:

Relaties: Jij wilt inzicht krijgen in hoe je gezonde en harmonieuze relaties kunt bevorderen en conflicten kunt oplossen.
Familiedynamiek: Jij wilt begrijpen hoe familiepatronen, erfelijke eigenschappen en familiegeheimen van invloed zijn op jou en je familieleden.
Persoonlijke groei: Jij wilt obstakels overwinnen en jouw volledige potentieel bereiken door middel van persoonlijke ontwikkeling.
Werk & carrière: Jij wilt advies over loopbaanontwikkeling, professionele doelen stellen, goed omgaan met conflicten op de werkplek en het vinden van een balans tussen werk- en privéleven. 
Gezondheid en welzijn: Jij wilt inzicht krijgen in hoe je jouw fysieke, mentale en emotionele welzijn kunt verbeteren en stress kunt verminderen.
Besluitvorming: Jij wilt leren hoe je vanuit je eigen kracht belangrijke beslissingen in jouw leven kunt nemen.
Persoonlijke blokkades: Jij wilt obstakels identificeren en overwinnen die jou belemmeren om vooruitgang te boeken in het leven, zoals negatieve overtuigingen, angsten of gedragspatronen.
Levensdoel en zingeving: Jij wilt ontdekken wat jouw levensdoel is en wat jou echt vervulling en betekenis geeft in het leven.
Financiën: Jij wilt inzicht krijgen in financiële patronen, geldproblemen oplossen, een gezonde relatie met geld opbouwen en financiële stabiliteit creëren. 
Spirituele ontwikkeling: Jij wilt je spirituele pad verdiepen, dichterbij je gevoel staan en leren hoe je vanuit je intuïtie je leven kunt inrichten.

Aan de hand van een opstelling, jouw levensvragen opgehelderd krijgen

Opstellingsvormen

Familie patronen.png

Familie opstellingen

Ontdek deze krachtige manier om inzicht te krijgen in familierelaties en persoonlijke obstakels. Laat je begeleiden naar helderheid en balans voor meer innerlijke rust. Ontdek de kracht van opstellingen en nieuwe perspectieven voor innerlijke harmonie.

Familieopstelling.jpg

 Tafelopstelling

Ontdek systemisch coachen met tafelopstellingen voor diepgaand inzicht en persoonlijke groei. Laat je begeleiden naar helderheid en balans, voor meer voldoening. Ervaar de impact  en ontdek nieuwe perspectieven voor   ontwikkeling.

Houten schaakstukken

Organisatie opstellingen

Ontdek deze praktische methode voor inzicht in interne dynamieken van je organisatie. Laat je begeleiden naar helderheid en verbetering, zodat je uitdagingen effectief kunt aanpakken. Ervaar de impact en ontdek nieuwe groeikansen voor je bedrijf.

Meditation_edited_edited.jpg

Jij wilt energie overhouden voor leuke dingen

Jij wilt weten wat jou gelukkig maakt

Na een systemische opstelling heb jij:

Inzicht in het ontstaan van conflicten binnen familie of op het werk

Beter begrip gekregen van familiezaken, hoe je zelf in elkaar zit en/of hoe de organisatie werkt

Emotionele dingen verwerkt en relaties verbeterd

Duidelijkheid over je rol en je relaties met anderen

Oude gewoontes veranderd naar nieuwe, betere manieren van doen

Makkelijker beslissingen kunnen maken

Betere banden opgebouwd door meer begrip en inlevingsvermogen

Jezelf meer geaccepteerd en krachtiger gevoeld door te weten wie je bent 

Rustiger en evenwichtiger geworden door oude zorgen en spanningen los te laten

Professioneel succes geboekt door beter leiderschap en samenwerking in teams.

Waar wacht je nog op?

We leven in een tijd van snelle veranderingen en uitdagingen. De behoefte aan helderheid, richting en innerlijke balans is nog nooit zo groot geweest. Opstellingen bieden diepgaand inzicht en kunnen helpen bij het vinden van duurzame oplossingen voor zowel persoonlijke als professionele vraagstukken.

Door vandaag contact op te nemen voor een kennismaking, geef je jezelf de kans om de kracht van opstellingen te ervaren en te ontdekken hoe deze techniek jou kan ondersteunen op jouw pad naar groei en welzijn.

 

Ik sta klaar om je te begeleiden in dit proces en je te helpen de veranderingen te realiseren die je wenst te zien. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De eerste stap naar transformatie begint hier.

Het was ontzettend waardevol, intensief en verbindend. Marianne zette haar kwetsbaarheid, humor en liefde in, zodat iedereen zich veilig en gezien voelde. Een dag uit je hoofd en in je gevoel!

Olga

Lieve Marianne, bedankt voor deze bijzondere dag! Wat ben je een mooi, warm, prachtig en fijn mens. Dank voor deze emotionele, mooie, verrijkende dag. Ik ben weer een stukje verder in mijn proces.

Nel

Je liet gewoon veel gebeuren en ontstaan. Hierdoor was er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en bewegingen. Je vrolijkheid, kalmte en rust waren waardevol en fijn.

Else

Trots op deze mooie reviews

Vrijblijvend kennismaken

Misschien vind je het fijn om mij te leren kennen en wat meer informatie te krijgen over hoe een opstelling werkt.

Ik begrijp dat het spannend kan zijn, dus laten we vrijblijvend een keer afspreken voor een klikgesprek.

Ongetiteld(1)_edited.jpg
bottom of page